AIR – Rotterdam

Multifunctionele bestemming

Het voormalige V&D-gebouw, gelegen nabij het WTC en aan de rand van de Koopgoot, ondergaat een transformatie en krijgt een multifunctionele bestemming. Dit project, genaamd AIR, staat centraal voor innovatie in het hart van Rotterdam-Centrum. Het gebouw zal worden uitgerust met slimme innovaties om een optimaal gezonde omgeving te creëren waarin mensen kunnen werken, winkelen en ontspannen.

De begane grond van het pand zal worden ingericht voor retail, en de separate entree zal direct leiden naar het atrium op de 1e verdieping. Rondom dit atrium wordt een kantooroppervlakte van ongeveer 23.300 m2 gerealiseerd, een unicum voor de binnenstad. Om dit te bereiken worden bovenop de 3 bestaande verdiepingen nog eens 3 extra verdiepingen toegevoegd. De bovenste etage zal dienen als een exclusief AIR Skyline paviljoen en wordt benut voor parkeerplaatsen, inclusief laadpunten voor elektrische auto’s. Ook wordt er een fietsenstalling met laadvoorzieningen voor elektrische fietsen gerealiseerd tussen de begane grond en de 1e verdieping. Een gemeentelijke fietsenstalling zal aanvullend hierop worden gerealiseerd op de begane grond en in de kelder van het gebouw.

Duurzaamheid en welzijn staan centraal in de herontwikkeling van AIR. Het project zal een BREEAM Excellent certificaat ontvangen als erkenning voor het duurzaam gebouwde karakter. Om de gezondheid en het welzijn van de gebruikers te waarborgen en te bevorderen, zal het WELL certificeringssysteem worden toegepast, waarbij AIR de WELL Gold standaard zal bereiken. Bovendien zal het gebouw worden beoordeeld met de WiredScore, een digitale connectiviteitscertificering die de kwaliteit en betrouwbaarheid van de digitale infrastructuur in gebouwen beoordeelt.

Met deze doordachte aanpak van duurzaamheid, gezondheid en innovatie zal Project AIR een opvallende en vooruitstrevende toevoeging zijn aan het centrum van Rotterdam.

Project Details

Opdrachtgever

AG Beursplein Rotterdam Coöperatieve U.A. te Amsterdam

Bouwdirectie
Plaats

Rotterdam Centrum

Project type
Uitvoering

Half 2020 t/m Q1 2024

Architect
Constructeur
Adviseur technische installaties

Drietech & Verhoef Ingenieursbureau B.V.

Werkzaamheden

  • Installatieadvies gedurende het gehele traject (ontwerpfase tot oplevering)
  • BREEAM commissioning

Project in beeld

Informeer naar de mogelijkheden

Er is al zoveel mogelijk. Grote kans dat wij hiermee een bijdrage kunnen leveren bij uw vraagstuk.

* Invoerveld is verplicht