ONZE DIENSTEN –

ONTWERP

Ondersteuning in elk stadium van uw ontwerpproces.

Ondersteuning in elk stadium van uw ontwerpproces.

Of het nu gaat om nieuwbouw, verbouw, renovatie of transformatie; elk project dat we aannemen doorloopt een aantal stadia. In elk stadium adviseren, ondersteunen en begeleiden wij u graag, opdat uw project de beste en zo duurzaam mogelijke technische installaties krijgt. Ons team van experts uit verschillende installatietechnische disciplines, EP-adviseurs en modelleurs staat klaar om met de best mogelijke oplossingen voor uw  project te komen.

Wij helpen uw ontwerp verder.

Wij beoordelen uw project aan de voorkant op wet- en regelgeving en adviseren u over alle installatietechnische onderdelen van uw project. Indien gewenst doen we onderzoek naar de (on)mogelijkheden van de gewenste installaties, zorgen we voor de engineering en de ontwerpen voor nutsvoorzieningen. We maken zo u wilt een kostenraming en zorgen voor de aanbesteding. Met onze uitgebreide kennis van regelgeving, normen en keurmerken zoals BREEAM en WELL, garanderen we dat uw project voldoet aan de hoogste duurzaamheids-, milieu- en gezondheidseisen.

AANBESTEDING
Ondersteuning tenderfase: verzorging uitvraag, beoordeling aanbiedingen &  opstellen gunningsadvies.
BENG

Opstellen en afmelden van voorlopige & definitieve energielabels (energieprestatie-berekening).

BESTEK

Opstellen (richtlijnen) bestek of technische omschrijving, inclusief bijbehorende bijlagen en tekeningen (onderdeel aanbesteding).

CAPACITEITS-BEREKENINGEN

Opstellen lozings-berekeningen voor hemelwaterafvoer en vuilwater-afvoer, en ventilatieberekeningen.

CONSULTANCY

Installatietechnische consultancy voor bestaande en nieuwbouw  (BREEAM, WELL, GOLD, etc.).

ENERGIE CONCEPTEN

Ontwerpen van een haalbaar en zo duurzaam mogelijk energieconcept voor uw project.

ENERGIE OPSLAG

Opslag van energie in iedere vorm is een steeds vaker terugkerend onderdeel van ons werk. Ook hier kunnen we u over adviseren.

ENGINEERING

Ontwerpen & uittekenen van technische installaties in 2D (AutoCad/pdf) en 3D (BIM; AutoCad/Revit).

INSTALLATIE CONCEPTEN

Ontwerpen van een haalbaar en zo duurzaam mogelijk installatieconcept voor de w-, e-, s- en t-installaties van uw project.

KOSTENRAMING

Als onderdeel van de aanbesteding kunnen wij een kostenraming en directieraming maken van de aan te brengen installaties.

MPG

Advisering over hergebruik en circulariteit van bouwmaterialen, inclusief het maken van MPG-berekeningen.

NUTS-VOORZIENINGEN

Ontwerpen van de plaatsing van nutsvoorziening in afstemming met nutsbedrijven.

ONDERZOEK
Onderzoek naar problemen & mogelijkheden voor het ontwerpen van de technische installaties.
PARIS PROOF ANALYSES

Het beoordelen van de Paris Proof score van uw project (nieuwbouw of bestaande bouw).

PROGRAMMA VAN EISEN

Opstellen van een lijst met globale principes op basis waarvan een (installatietechnisch) ontwerp vormgegeven kan worden.

PROGRAMMA VAN UITGANGSPUNTEN

Opstellen van een document met eisen en richtlijnen voor de installateur voor realiseren van het installatietechnisch ontwerp.

PRINCIPE SCHEMA'S

Opstellen van schematekeningen ter visualisatie van installatietechnische processen.

KOM IN CONTACT MET ONZE EXPERTS!

Ga direct naar ons contactformulier.

Duurzaamheid als fundament.

Drietech & Verhoef streeft naar een gezonde leefomgeving voor iedereen. Dat betekent niet alleen dat de gebouwde omgeving in balans moet zijn met de natuur, maar ook dat we in ons werk een gezond leefklimaat en de best mogelijke oplossingen nastreven. Zo waarborgen we niet alleen de leef- en gebruikskwaliteit op korte termijn, maar ook de duurzaamheid en circulariteit van gebouwen op de langere termijn. We willen vooruitstrevend zijn in materiaalgebruik, onze energie- en installatieconcepten. Ook hebben we MPG-, BENG- en BREEAM-experts in dienst om u te helpen uw ambitieniveau te bereiken. Bij tal van projecten hebben we deze duurzame aanpak succesvol in de praktijk gebracht, waarbij we hoogwaardig advies en maatwerk leveren. In welke fase uw ontwerpproces ook is, we zorgen voor een maakbaar ontwerp en houden altijd rekening met de (financiële) haalbaarheid van oplossingen.

Pragmatisch, realistisch & persoonlijk advies.

Wij bieden gespecialiseerde installatietechnische consultancy voor bedrijven, voor bestaande en nieuwbouw. Onze adviseurs blijven voortdurend op de hoogte van de nieuwste technologische ontwikkelingen en duurzame innovaties in de installatietechniek. Hierdoor kunnen we onze klanten voorzien van de meest actuele en toekomstbestendige oplossingen, hoe groot of complex een project ook is.

Als Rotterdams ingenieursbureau zijn we pragmatisch, met korte communicatielijnen en een grote betrokkenheid bij elke fase van een project. Onze concepten en adviezen zijn begrijpelijk, realistisch en op maat gemaakt om aan specifieke wensen en eisen te voldoen. Onze adviesdiensten zijn gebaseerd op open communicatie, transparantie en een sterke samenwerking met onze klanten. Op deze manier kunnen we samen bouwen aan technisch geavanceerde en duurzame projecten die bijdragen aan een betere toekomst voor onze samenleving en milieu.

DRIETECH & VERHOEF –

SAMEN BOUWEN AAN EEN DUURZAME TOEKOMST

Resultaatgerichte samenwerking met grip op het proces.

Advies nodig in de ontwerpfase? Wij denken met u mee.
Ondersteuning nodig bij vergunningsaanvragen? Wij helpen u vooruit.
Begeleiding nodig bij uitvoering van de bouw? Dan steken wij de handen uit de mouwen.

Informeer naar de mogelijkheden

Er is al zoveel mogelijk. Grote kans dat wij hiermee een bijdrage kunnen leveren bij uw vraagstuk.

* Invoerveld is verplicht