ONZE DIENSTEN –

COMMISSIONING

Meten is weten. Zo waarborgen we de beste kwaliteit.

Meten is weten. Zo waarborgen we de beste kwaliteit.

Drietech & Verhoef begrijpt als geen ander dat het correct functioneren van installaties van essentieel belang is voor het succes van uw project. Daarom bieden we vanaf de ontwerpfase tot en met de ingebruikname commissioningsdiensten aan die ervoor zorgen dat uw installaties optimaal presteren. We kijken daarbij of alle installaties aan de juiste kwaliteitseisen en functionaliteiten voldoen, zowel voor bestaande gebouwen als voor nieuwbouw.

Wat is commissioning?

Commissioning is een geavanceerd verificatie- en validatieproces dat begint in de ontwerpfase en eindigt wanneer de installatie volledig (integraal) functioneel is en voldoet aan alle specificaties. Het omvat toezicht op het ontwerp, de installatie bij uitvoering en functionele tests van installatietechnische systemen om ervoor te zorgen dat ze correct werken. We baseren onze beoordeling op o.a. het programma van eisen, het bouwbesluit, internationale normen, keurmerken en indien van toepassing de (installatie)richtlijnen die duurzaamheid en energie-efficiëntie bevorderen, zoals BREEAM, LEED en WELL.

Het uiteindelijke doel van alle controles die voor de commissioning worden uitgevoerd, is het veilig en efficiënt in gebruik nemen van het systeem, met oog voor duurzaamheid, circulariteit, en de project- en exploitatiekosten. De doelen van commissioning worden behaald door te controleren of de prestaties van de installaties overeenkomen met de beoogde ontwerpdoelen, zoals vastgelegd in de projecttekeningen, specificaties en ontwerpdocumentatie. Een schematische weergave van dit proces ziet u in bovenstaande afbeelding.

BREEAM IN-USE

Commissioning voor bestaande bouw a.d.h.v. de BREEAM-NL keurmerk eisen.

BREEAM NIEUWBOUW

Commissioning voor nieuwbouw a.d.h.v. de BREEAM-NL keurmerk eisen.

COMMISSIONING
Kwaliteitbeheersings-proces: realiseren, verifiëren, documenteren of prestaties gebouw, installaties & systemen aan doelen/criteria voldoen.
CONTINUOUS COMMISSIONING

Permanente datamonitoring en trending ter opsporing en verhelpen van problemen, optimalisatie van het prestatieniveau.

INITIAL COMMISSIONING
Eenmalige verificatie en functionele prestatieniveautest ter garantie dat gebouw en installaties functioneren volgens onderwerp.
LEED

Commissioning voor bestaande en nieuwbouw a.d.h.v. de LEED keurmerk eisen.

RE-COMMISSIONING
Periodieke of permanente functionele prestatietest ter garantie dat gebouw en installaties functioneren volgens ontwerp, of naar gebruiksbehoeften.
RETRO-COMMISSIONING
Diagnostische monitoring en functionele prestatie-test ter opsporing & ver-helping van problemen, optimalisatie prestatie-niveau gebouwen.
WELL

Commissioning voor bestaande en nieuwbouw a.d.h.v. de WELL keurmerk eisen.

KOM IN CONTACT MET ONZE EXPERTS!

Ga direct naar ons contactformulier.

Duurzaamheid als maatstaf.

Voor echte duurzaamheid moet je vanaf het begin van het project weten wat je wilt bereiken en hoe je dit gaat doen. Duurzame installatietechnische toepassingen vragen des te meer om een goed commissioningproces. Bij Drietech & Verhoef geloven we daarom dat deze zorgvuldige commissioning en het naleven van duurzaamheidsrichtlijnen een essentiële bijdrage zijn voor het creëren van een duurzamere wereld. Door te zorgen voor goed functionerende en (echt) duurzame installaties, dragen we bij aan een positieve impact op het milieu. Zo helpen we onze klanten met het bouwen aan een duurzame toekomst. Dit zeggen wij, omdat onjuist functionerende “duurzame” installaties dan juist niet duurzaam meer zijn en het milieu – en uw exploitatiebudget – alsnog negatief beïnvloeden.

Pragmatische, realistische & persoonlijke beoordeling.

Wij bieden gespecialiseerde installatietechnische commissioning van de installaties. Onze gecertificeerde adviseurs blijven voortdurend op de hoogte van de nieuwste beoordelingsmethodieken en technologische ontwikkelingen in de installatietechniek. Hierdoor kunnen we onze klanten voorzien van het beste advies, de beste kwaliteit, en de beste begeleiding. Hoe groot of complex een project ook is, wij helpen je verder.

Als Rotterdams ingenieursbureau zijn we pragmatisch, met korte communicatielijnen en een grote betrokkenheid bij elke fase van een project. Onze concepten en adviezen zijn begrijpelijk, realistisch en op maat gemaakt om aan specifieke wensen en eisen te voldoen. Onze adviesdiensten zijn gebaseerd op open communicatie, transparantie en een sterke samenwerking met onze klanten. Op deze manier kunnen we samen bouwen aan technisch geavanceerde en duurzame projecten die bijdragen aan een betere toekomst voor onze samenleving en milieu.

DRIETECH & VERHOEF –

SAMEN BOUWEN AAN EEN DUURZAME TOEKOMST

Resultaatgerichte samenwerking met grip op het proces.

Advies nodig in de ontwerpfase? Wij denken met u mee.
Ondersteuning nodig bij vergunningsaanvragen? Wij helpen u vooruit.
Begeleiding nodig bij uitvoering van de bouw? Dan steken wij de handen uit de mouwen.

Informeer naar de mogelijkheden

Er is al zoveel mogelijk. Grote kans dat wij hiermee een bijdrage kunnen leveren bij uw vraagstuk.

* Invoerveld is verplicht