Westminster

Kantorenwijk transformeren tot een bruisend gebied

In de buurt van het station van Hoofddorp zal binnenkort een nieuwe stadswijk genaamd Hyde Park verrijzen. Het Hyde Park is opgebouwd uit diverse wijken. Deze fase omvat vier moderne appartementencomplexen welke de naam ‘Westminster’ krijgen. Deze nieuwe wijk zal de huidige kantorenwijk transformeren tot een bruisend gebied waar mensen kunnen wonen, werken en genieten van diverse voorzieningen. Het project omvat de bouw van in totaal 200 huurappartementen, terwijl op de begane grond van twee gebouwen ruimten worden gereserveerd voor verschillende commerciële doeleinden.

Naast de woonruimtes zijn er ook parkeergarages en fietsparkeerplaatsen geïntegreerd in het plan. De appartementencomplexen zullen variëren in vorm en hoogte, waardoor er een levendig en divers uiterlijk ontstaat. Elke bewoner zal kunnen genieten van de groene oase van een binnentuin, terwijl sommige appartementen aanvullend worden voorzien van een balkon of een dakterras.

Een opvallend kenmerk van het ontwerp is de gezamenlijke daktuin boven de parkeergarages, gelegen op de eerste etage. Dit zal ongetwijfeld bijdragen aan de aantrekkelijkheid en levendigheid van de nieuwe wijk.

Project Details

Opdrachtgever
Plaats

Hoofddorp

Project type
Uitvoering

Start vanaf eind 2021 t/m begin 2024

Architect
Diensten

Werkzaamheden

  • Advies en raming in VO- en DO-fase
  • Organiseren en bijwonen van nutsoverleggen
  • 3D-uitwerkingen TO-fase voor ruimtereserveringen
  • Energieprestatieberekeningen bij vergunningsaanvraag
  • Ventilatieberekeningen en vervaardiging riooluitlegger tekening
  • Ondersteuning aanbestedingsfase

Project in beeld

Informeer naar de mogelijkheden

Er is al zoveel mogelijk. Grote kans dat wij hiermee een bijdrage kunnen leveren bij uw vraagstuk.

* Invoerveld is verplicht