Het Cornelium

Renovatie Het Cornelium

In Amsterdam wordt het Cornelium-project uitgevoerd, dat de renovatie en transformatie omvat van een monumentaal schoolgebouw tot 28 appartementen met diverse maatschappelijke voorzieningen, waaronder een buurtkamer en werkateliers. Daarnaast wordt recht tegenover dit monumentale pand een nieuw appartementencomplex gebouwd met 155 appartementen, terwijl de begane grond wordt toegewezen aan een gezondheidscentrum.

Om te voorzien in voldoende parkeergelegenheid voor zowel bewoners als bezoekers van het gezondheidscentrum, wordt er een ondergrondse parkeergarage en fietsenstalling gerealiseerd met diverse laadvoorzieningen voor elektrische auto’s. Dit zorgt ervoor dat er voldoende ruimte is om auto’s en fietsen veilig te parkeren.

Het project heeft een zeer hoge duurzaamheidsambitie voor de nieuwbouw. Ook de groene openbare ruimte zal worden uitgebreid. Het dak van het woongebouw krijgt een gemeenschappelijke functie als stadstuin, waardoor de bewoners kunnen genieten van groene ruimte en ontspanning. Bovendien wordt toegang tot de oude school en het omliggende park geboden via een karakteristieke poort in het nieuwe woongebouw.

Project Details

Opdrachtgever
Plaats

Amsterdam

Project type
Uitvoering

Vanaf 2022

Architect
Diensten

Ontwerp, uitvoering

Werkzaamheden

  • Ontwerp en vergelijk verschillende energie- en installatieconcept (VO + DO)
  • Programma van Eisen (installatietechnisch)
  • Het leveren van input aan de door de bouwfysisch adviseur opgestelde BENG berekeningen (VO + DO)
  • Ventilatieberekeningen aanvraag omgevingsvergunning
  • Lozingsberekeningen HWA (hemelwaterafvoer) en VWA (vuilwaterafvoer)

Project in beeld

Informeer naar de mogelijkheden

Er is al zoveel mogelijk. Grote kans dat wij hiermee een bijdrage kunnen leveren bij uw vraagstuk.

* Invoerveld is verplicht