De Premier

Voorlopig ontwerp

In Leiden Zuidwest wordt het voormalige onderwijsgebouw van MBO Rijnland binnenkort vervangen door een opvallend groen en duurzaam appartementencomplex genaamd ‘De Premier’. Het complex bestaat uit drie blokken met in totaal 300 tot 350 appartementen, elk met verschillende vormen. Het hoogste blok heeft een stedelijke uitstraling met ongeveer 21 woonlagen, terwijl het lagere blok (de basement) 1 tot 7 woonlagen telt.

Op de begane grond biedt het gebouw ruimte voor maatschappelijke en commerciële voorzieningen. Bovenop het gebouw wordt een ruime gemeenschappelijke daktuin aangelegd. Onder het gebouw zal een inpandige parkeergarage en een gemeenschappelijke fietsenstalling worden gerealiseerd. Het duurzame karakter van De Premier wordt versterkt door de aanwezigheid van zonnepanelen en warmtepompen.

Het groene concept van De Premier omvat groene daken en begroeide gevels met klimplanten, waardoor het gebouw lijkt op een verticaal bos dat insecten en vogels aantrekt. Rondom het gebouw bevinden zich bomen en een groenstrook waar overtollig regenwater tijdelijk wordt opgeslagen. Het overvloedige groen draagt daarnaast bij aan de vermindering van hittestress, wat resulteert in een aangename, groenere leefomgeving met meer biodiversiteit in De Premier.

Project Details

Opdrachtgever
Plaats

Leiden

Project type
Uitvoering

Begin 2021 – 2024

Architect
Bouwfysische partner
Diensten

Ontwerpen, uitvoering

Werkzaamheden

  • Vaststellen en ontwerpen energieconcepten
  • W-, E- en S-installatie advies gehele traject
  • 3D-uitwerkingen (BIM)
  • Energieprestatieberekeningen (BENG)

Project in beeld

Informeer naar de mogelijkheden

Er is al zoveel mogelijk. Grote kans dat wij hiermee een bijdrage kunnen leveren bij uw vraagstuk.

* Invoerveld is verplicht