Heeft u hulp nodig met uw projecten of is uw vraag hieronder niet beantwoord? Neem contact op en wij helpen u verder.
Het 8R-model, ook wel de R-ladder genoemd, is een model waarmee het gebruik van grondstoffen verminderd kan worden. Hoe hoger in de ladder, des te meer er wordt bespaard. Dit voorkomt een grote druk op het milieu. De 8 R’s staan voor: Refuse, Rethink, Reduce, Reuse, Repair, Repurpose, Recycle en Recover. Meer weten over het 8R-model? Klik hier voor meer informatie.
Voor onze diensten maken wij onderscheid in vier categorieën: ontwerp, realisatie, commisioning, beheer & onderhoud. Per categorie bieden wij verschillende diensten aan. Bekijk de volgende pagina’s voor ons volledige dienstenaanbod: Ontwerp, Realisatie, Commissioning en Beheer & Onderhoud.
Heb je een vraag over een dienst die niet op onze website genoemd wordt? Bel ons via 010 260 0301 met je vraag en misschien kunnen we je alsnog helpen!
Netcongestie is filevorming op het elektriciteitsnet. In Nederland vervoeren we momenteel meer elektriciteit dan ons net aankan. Dit gebeurt niet de hele dag, maar op bepaalde momenten van piekbelasting. Denk bijvoorbeeld aan een uur of 6 s ’avonds wanneer iedereen thuis is, de tv aanzet, de elektrische auto aan de lader doet en alle lampen weer aan gaan na het werk. Dit vereist veel energie en soms meer dan het net aankan. Meer weten over netcongestie? lees hier verder over wat netcongestie is en hoe het werkt.
Wij adviseren, ondersteunen en begeleiden u in nieuwbouw-, verbouw- of renovatieprojecten, met betrekking tot de volledige installatietechniek.
Wanneer een woning stroom opwekt door middel van PV panelen, gaat dit eerst naar het eigen gebruik. Denk aan apparaten zoals de koelkast, een warmtepomp, verlichting en de wasmachine. Wanneer je echter niet alle stroom verbruikt die je opwekt, wordt alle overgebleven elektriciteit terug het stroomnet ingevoerd. Dit wordt ‘terugleveren’ genoemd. Je energieleverancier waarbij je een contract hebt, betaalt je vervolgens voor deze terug geleverde stroom. Dit gebeurt doordat je leverancier bijhoudt hoeveel je teruglevert, en deze hoeveelheid wegstreept tegen je verbruik. Oftewel: je teruggeleverde stroom wordt van je afgenomen tegen dezelfde prijs als waarvoor jij stroom afneemt. Dit wegstrepen noemen we ‘salderen’.
Let op: per 1 januari 2027 stopt de salderingsregeling.
De term EPC staat voor ‘Energie Prestatie Coëfficient’. Sinds 2021 vervangen de BENG-eisen de oude EPC. De term EPC wordt daarom niet gebruikt. Heeft u een energieprestatieberekening nodig voor uw gebouw? Neem dan contact op met één van onze gecertificeerde BENG adviseurs.
Fluorkoolwaterstoffen, beter bekend als F-gassen, vormen een groep van door de mens gemaakte gassen die in de afgelopen decennia een prominente rol hebben gespeeld in diverse industriële toepassingen. Van koelkasten en airconditioners tot spuitbussen en schuimblazende middelen, F-gassen hebben onze moderne wereld in vele opzichten vormgegeven. Lees hier meer over F-gassen.
TO-juli staat voor Temperatuur Overschrijding juli. Sinds 2021 is dit een verplicht indicatie getal en staat het bekend als de vierde BENG-indicator. Dit getal helpt bij het inschatten van de oververhitting van woningen in de zomer. Lees hier de meest recente aanscherpingen.
Een groen dak is een speciaal aangelegd dak met verschillende type planten, meerdere lagen en diverse functies. Groene daken bieden veel voordelen, waaronder het afkoelen van zonnepanelen op platte daken in de zomer. Daarnaast werken ze ook als natuurlijke airco door de temperatuur van het dak te laten afkoelen. Het koelen door groene daken werkt door middel van evapotranspiratie, termische isolatie, schaduw en reflectie. Meer weten over groene daken? Lees hier ons artikel.
NEN 2767 is de norm voor conditiemeting van gebouwen. Door de conditiemethodiek toe te passen kan de conditie van de bestaande bouw beoordeeld worden.
Voor een energielabel wordt er onderscheid gemaakt in twee typen gebouwen: utiliteitsbouw en woningbouw.
Voor de meeste utiliteitsbouw geldt dat er geen verplicht minimaal te behalen energielabel is. Denk hierbij aan winkels, ziekenhuizen, en industrie. Kantoorgebouwen zijn echter de uitzondering: sinds 2023 moeten deze gebouwen minimaal energielabel C hebben.
Voor de woningbouw gelden er andere regels. Nieuwbouwwoningen moeten volgens de BENG-normen minimaal energielabel A hebben. Huurwoningen moeten vanaf 2030 minimaal energielabel D hebben.
Heeft u een vraag over energielabels of een expert nodig voor uw project? Onze adviseurs staan voor u klaar!
Wij bieden verschillende diensten aan voor zowel woningbouw als utiliteitsbouw. Denk aan nieuwbouwprojecten, renovaties, en transformaties. Ook hebben we ervaring met meer complexe utiliteitsbouw zoals laboratoria. Bekijk hier welke projecten we zoal aan gewerkt hebben.
U kunt contact met ons opnemen via het contactformulier in te vullen op onze website. Ook kunt u direct mailen naar info@drietech-verhoef.nl, of ons bereiken op 010 260 0301.
Ja, wij werken aan projecten door heel Nederland.
Ja, ook in het buitenland doen wij opdrachten. Heeft u vragen over werkzaamheden in het buitenland? Neem dan contact op met één van onze adviseurs.
BREEAM staat voor Building Research Establishment ’s Environmental Assessment Method. Dit is wereldwijd de leidende methode voor het beoordelen van de duurzaamheid van projecten in de bouw. BREEAM is een bovenwettelijke methode en is voor een opdrachtgever een vrijwillige keuze om de duurzaamheid van gebouwen te bevorderen. Voor BREEAM kan je een certificaat ontvangen met daarin verschillende gradaties zoals: pass, good, very good, excellent & outstanding. BREEAM werkt volgens een sterren systeem waarbij pass één ster is en outstanding vijf sterren. Wij hebben meerdere gecertificeerde adviseurs in dienst die u over deze methodiek kunnen adviseren.
Het makkelijkste is om te bellen via 010 260 0301, dan bespreek je je wensen met een adviseur die een offerte opmaakt. Maar mailen naar info@drietech-verhoef.nl mag natuurlijk ook!
MPG staat voor Milieu Prestatie Gebouwen. De MPG geeft de milieubelasting aan van verschillende materialen die gebruikt worden in een gebouw. MPG wordt gebruikt bij nieuwbouwwoningen en nieuwe kantoorgebouwen. Hoe lager de MPG des te duurzamer het materiaalgebruik. Wij hebben meerdere adviseurs in dienst die u over deze methodiek kunnen adviseren. U kunt hier contact opnemen met één van onze adviseurs!
Wij zijn maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 18:00 uur beschikbaar.
BENG staat voor Bijna Energie Neutraal Gebouw. Dit zijn de wettelijke gestelde eisen aan nieuwbouw woningen ten behoeven van de energietransitie. Deze eisen zijn vanaf 1 januari 2021 in werking getreden. De BENG eisen zijn:
- De energiebehoefte: de hoeveelheid energie die nodig is (per jaar) om een gebouw te verwarmen, koelen, ventileren etc. (BENG1)
- Primair fossiel energiegebruik: hoeveel fossiele energie er wordt gebruikt om de energiebehoefte van een gebouw te voorzien. (BENG2)
- Aandeel hernieuwbare energie: de verwachting dat er voor minstens 50% gebruik gemaakt wordt van hernieuwbare energie, denk aan zonnepanelen, windenergie en biomassa. (BENG3)
- TOjuli: het voorkomen van oververhitting van nieuwbouw woningen in de zomer.
Wij hebben meerdere gecertificeerde adviseurs in dienst die u over deze methodiek kunnen adviseren. U kunt hier contact opnemen met één van onze adviseurs.
Wij hebben de volgende certificeringen: KIWA (BENG). BREEAM, WELL en LEED.
WELL is een systeem voor het meten, certificeren en monitoren van een gebouw om zo te onderzoeken hoe gezond het gebouw is voor haar gebruikers. Bij deze methodiek wordt er aan de hand van tien criteria gekeken hoe een klimaat, de leef- en werkomgeving kan worden verbeterd op gebied van gezondheid. Deze criteria zijn: lucht, water, licht, geluid, voeding, beweging, thermisch comfort, materialen, geest en gemeenschap.
Nee, dit bieden wij helaas niet zelf aan. Wel hebben we vaste samenwerkingspartners op gebied van bouwfysica waar we veel mee werken. Dus heeft uw project ook een bouwfysisch vraagstuk? Dan kunnen we in samenwerking met één van onze partners u toch een oplossing aanbieden.